Hőmennyisérmérő.com – Legnagyobb hőmennyiségmérő választék – ultrahangos, mechanikus, szárnykerekes hőmennyiségmérők DN 13-tól DN 400-ig
Magyarország legnagyobb                hőmennyiségmérő 
választéka

Hőmennyiségmérők széles kínálata

Különböző kivitelű és méretű hőmennyiségmérők állnak rendelkezésre:

*  Kompakt szárnykerekes hőmennyiségmérő
*  Ultrahangos hőmennyiségmérő
*  Vízóra + hőmennyiségmérő számlálómű
*  Hűtési - Fűtési hőmennyiségmérő

Az alábbi hőmennyiségmérő típusokat kínáljuk:

* Integral-V Maxx
* Maddalena
* Ray Heat, Sharky Heat
* Kamstrup Multical
* Actaris
* PolluCol
* Supercal
* Siemens Ultraheat
* Zelsius, Multidata

Cégünk vállalja társasházak és ipari létesítmények komplett hőmennyiségmérő javítás, hitelesítés, szerelését és cseréjét.

Szakemberünk igény esetén elkészíti helyszíni felmérését és árajánlatát.

Hőmennyiségmérő működési elve:

A mérőberendezés egy időben két adatot is regisztrál. Az egyik érzékelő egy vízóra, amely az átfolyt fűtővíz mennyiségét méri a betáplálás helyén, akár az előremenő, akár a visszatérő ágban. Az elfogyasztott energia megállapításához azonban azt is mérnünk kell, hogy a visszatérő ágban mennyire hűlt le a fűtővíz az előremenőhöz képest.

Ehhez egy-egy platina hőmérő kerül a két csővezetékbe. A gyakorlatban az egyik magában a vízórában lehet, párja pedig a másik csővezetékben, és mindhárom érzékelő jelei egy elektronikai egységbe érkeznek be, amely kiszámítja a felhasznált hőenergiát.

Ezen az elven működnek a kisméretű, egyedi hőmennyiségmérők ugyanúgy, mint a hőközpontokban elhelyezett nagyobbak. A korszerű hőmennyiségmérők távadóval is felszerelhetők, így a leolvasónak nem szükséges a hőközpontba bemennie.

A hőmennyiségmérő számlálómű a fűtővíz térfogatát és az előremenő és visszatérő ág közötti hőmérséklet különbséget összeszorozza és a szorzatot az idő függvényében integrálja. Eredményként az elfogyasztott hőenergia kWh / MWh vagy MJ / GJ mértékegységben regisztrálódik és jelenik meg a kijelzőn, a térfogat pedig m3-ben.

A modern hőmennyiségmérők gyárilag úgynevezett „MID” hitelesítéssel rendelkeznek, ezért használatba helyezéskor itthoni hitelesítésüket nem kell megismételni.

A hőmennyiségmérőről leolvasott érték számlázás alapját is képezheti.
Amennyiben elszámolási hőmennyiségmérőként használjuk akkor 4 évente kötelező a hitelesítést megismételni.


Használható azonban költségmegosztásra is. Ez azt jelenti, hogy a ház fogyasztását mérik hitelesített hőmennyiségmérővel, a lakásmérők eredményeit csak mint a megosztáshoz szükséges arányszámot használják fel.

A hitelesítés ekkor nem kötelező, de időnként célszerű, hiszen ezek a készülékek sem örökéletűek, nem mérnek a végtelenségig pontosan.

Ultrahangos hőmennyiségmérő tulajdonságai:

Az ultrahangos hőmennyiségmérő a modern mikroprocesszoros számítógép technikát kombinálja az innovatív ultrahangos méréstechnológiával, melynél mozgó alkatrészek nincsenek.

Ez a technika továbbá kopásmentes és hosszú ideig karbantartásmentes működést eredményez.

A hőmennyiségmérő nagy pontosságú mérése és stabilitása garantálja a pontos és igazságos elszámolás alapját.

A fűtővíz térfogatáramát a hőmennyiségmérő ultrahang impulzus segítségével határozza meg, mely először az áramlással egy irányban, majd azzal szemben halad. Folyásirányban az impulzus terjedési ideje az adó és a vevő között rövidebb, ellentétes irányban hosszabb.

A fűtővíz térfogatárama a mért impulzus terjedési idők segítségével kerül kiszámításra. Az előremenő és visszatérő hőmérsékleteket platina ellenállás hőmérők érzékelik.

Eredményként a hőmennyiségmérő készülék a felhasznált hőenergia mennyiségét tárolja és kijelzi kWh, MWh vagy MJ illetve GJ mértékegységben.

Amikor a hőmennyiségmérő a mindenkori küszöbértékeket átlépi, valamint az átfolyás és hőmérsékletkülönbség pozitív, akkor a mérő kiszámolja a hőmennyiség és a térfogatáram értéket.
Név:

Email:

Üzenet: